EPC

EPC

Wat is een EPC?

Het EnergiePrestatieCertificaat toont aan hoe energiezuinig een woning is. Aan de hand van een label (A+ tot F) en kengetal (verbruik per vierkante meter bewoonbare oppervlakte) kan de koper of huurder de energiezuinigheid vergelijken met vergelijkbare gebouwen. Tegenwoordig bevat het EPC ook adviezen en kostpijsinschattingen om energiezuinig te verbouwen.

Wanneer is EPB verplicht?

• Een EPC is nodig per wooneenheid (woning, appartement, studio, … ).


• Sinds 2022 moet bij verkoop het EPC voor een bestaande woning zijn opgemaakt in 2019 of later. Het EPC beschikt dus over een energielabel. Zie ook Veelgestelde vraag hieronder.


• Sinds 1 april 2022 moet er ook een EPC zijn bij erfpacht en opstalrecht.


• Een EPC bij verkoop is ook nodig als er geen publiciteit wordt gemaakt of als men de intentie heeft om de wooneenheid na overdracht af te breken.


• Gebruik de online EPC-Wegwijzer om te weten of u een EPC nodig hebt, welk EPC, hoeveel EPC’s per gebouw nodig zijn, … (EPC-Wegwijzer is niet bruikbaar in geval van ruilakte’ en ‘gerechtelijke onteigening’.) of vraag meer info bij buro brouillard

Waarom buro brouillard?

Bij buro brouillard gaat kwaliteit steeds vóór kwantiteit. We nemen voor elk certificaat de tijd om alle bewijsstukken zo goed mogelijk te analyseren en interpreteren, met het oog op een optimaal resultaat. Geen bandwerk dus, maar kwalitatieve dienstverlening met als resultaat een waardevol instrument voor zowel koper als verkoper.

Neem vrijblijvend contact op.