EPC

EPC-waarde berekenen

Wat is een EPC?

Laat uw EPC-waarde berekenen en kom via het EnergiePrestatieCertificaat te weten hoe energiezuinig een woning is. Aan de hand van een label (A+ tot F) en kerngetal (verbruik per vierkante meter bewoonbare oppervlakte) kan de koper of huurder de energiezuinigheid vergelijken met vergelijkbare gebouwen. Tegenwoordig bevat het EPC ook adviezen en kostprijsinschattingen om energiezuinig te verbouwen. Laat buro brouillard de EPC-waarde en dus het EPC-label voor u berekenen.

Waarom zou u de EPC-waarde of het EPC-label berekenen?

Een EPC-NR geeft de energiezuinigheid weer van een gebouweenheid die gebruikt wordt als kantoor, school, winkel of ziekenhuis. Met dit getal kunnen we namelijk de EPC-waarde en het EPC-label berekenen en kunnen we gebouwen op een objectieve en vergelijkbare manier evalueren. Dit betekent dat kopers of huurders in Antwerpen eenvoudig kunnen beslissen welke woning de beste energieprestaties biedt en welke het best bij hen past. U krijgt daarnaast ook inzicht in dit getal, want het bevat ook waardevolle adviezen als u beslist om een EPC-label en de EPC-waarde te berekenen. Deze praktische informatie geeft kopers en verkopers de mogelijkheid om strategieën te ontwikkelen om de prestaties van een woning te verbeteren.

Wanneer is EPB verplicht?

Een EPC is vereist per wooneenheid, ongeacht of het gaat om een woning, appartement of studio. Dit EPC-attest verschaft inzicht in de energie-efficiëntie. Sinds 2022 is er ook een nieuwe wending in het spel. Bij de verkoop van een bestaande woning, moet het EPC opgemaakt zijn in 2019 of later en voorzien zijn van een energielabel. Dit EPC-label en dus de EPC-waarde kunt u door ons laten berekenen. Het visualiseert de energieprestaties van de woning en geeft kopers en huurders een snel overzicht van de efficiëntie. Maar dat is niet alles. Vanaf 1 april 2022 is een EPC en dus het EPC-label laten berekenen ook verplicht bij erfpacht en opstalrecht. Zelfs wanneer er geen publiciteit wordt gemaakt voor een verkoop, of als er plannen zijn om de wooneenheid na de overdracht af te breken, blijft een EPC bij verkoop vereist. Dit waarborgt dat de energie-efficiëntie een essentiële factor blijft, zelfs in situaties waarin het niet altijd direct zichtbaar is. En het wordt nog eenvoudiger. Onze online EPC-wegwijzer is de ultieme tool om te bepalen of u een EPC nodig heeft en dus de EPC-waarde moet laten berekenen. Met een paar klikken kunt u nauwkeurig vaststellen of een EPC vereist is voor uw specifieke vastgoedtransacties.

Waarom contact opnemen met buro brouillard?

Bij buro brouillard gaat kwaliteit steeds voor kwantiteit. Wij nemen als energiedeskundigen voor elk certificaat de tijd om alle bewijsstukken zo goed mogelijk te analyseren en interpreteren, met het oog op een optimaal resultaat. Geen bandwerk dus, maar kwalitatieve dienstverlening met als resultaat een waardevol instrument voor zowel koper als verkoper. Ontdek de verborgen EPC-waarde en laat hem door ons berekenen. Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en uiteraard uw EPC-label te berekenen.

Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag een offerte aan. Of bel naar +32 472 832 756.